Two friends toasting each other with prosecco in a hot tub
Σημείωση για τους συντάκτες: Το Credit Karma λαμβάνει χρεώσεις από τρίτους διαφημιστές, αλλά αυτό δεν επηρεάζει τις απόψεις των συντακτών μας. Οι τρίτοι διαφημιστές μας δεν ελέγχουν, εγκρίνουν ή εγκρίνουν το συντακτικό μας περιεχόμενο. Είναι ακριβές από όσο γνωρίζουμε όταν δημοσιεύεται.

ο Platinum Card® από την American Express ξεχωρίζει για την αποκλειστική του πρόσβαση στο σαλόνι του αεροδρομίου, αλλά συνοδεύεται από πολλές πιστώσεις και συνδρομές που σας επιτρέπουν να κερδίσετε αξία από την κάρτα.

Το πιο συναρπαστικό Platinum Card® από την American Express πλεονεκτήματα

Μέλη της Συλλογής Global Lounge της American Express

ο Platinum Card® από την American Express είναι ίσως περισσότερο γνωστό για τα παγκόσμιας κλάσης σαλόνια αεροδρομίου. Αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε όσο το δυνατόν περισσότερα σαλόνια σε κάθε αεροδρόμιο που επισκέπτεστε, αξίζει να δείτε αυτόν τον χάρτη.

Μέσω του δικτύου American Express Global Lounge Collection, έχετε πρόσβαση σε περισσότερα από 1.400 σαλόνια αεροδρομίων σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων των lounge Centurion Lounge, Priority Pass™ και Delta Sky Club®.

Πιστώσεις για αεροδρόμια και αεροπορικές εταιρείες

ο Platinum Card® από την American Express διαθέτει τρεις μονάδες για συχνούς επιβάτες.

Δικαιούστε πίστωση πρόσθετης χρέωσης 200 $, πίστωση Clear® 189 $ και πίστωση έως 100 $ για τέλος αίτησης Global Entry ή TSA PreCheck® κάθε τέσσερα χρόνια (ή 4,5 χρόνια εάν επιλέξετε TSA PreCheck) .

Δυστυχώς, πρέπει να επιλέξετε μία επιλέξιμη αεροπορική εταιρεία για την πίστωση πρόσθετων χρεώσεων και δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την κράτηση του εισιτηρίου σας ή την αναβάθμιση της θέσης σας. Μερικοί άνθρωποι μπορεί να δυσκολεύονται να χρησιμοποιήσουν και τα 200 $ της πίστωσης για αγορές όπως χρεώσεις αποσκευών και ποτά κατά την πτήση.

Από την άλλη πλευρά, ο συνδυασμός Clear® με Global Entry ή TSA PreCheck® μπορεί να σας βοηθήσει να ξεπεράσετε την ασφάλεια του αεροδρομίου.

μετρητά Uber

Με την Platinum Card® από την American Expressλαμβάνετε συνολικά 200 $ ετησίως σε μετρητά Uber.

Δυστυχώς, δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Uber Cash σας με μία κίνηση. Αναλύεται σε μηνιαίες προσαυξήσεις 15 $ (συν 20 $ επιπλέον τον Δεκέμβριο) και τυχόν υπόλοιπο δεν μεταφέρεται στον επόμενο μήνα εάν δεν το χρησιμοποιήσετε.

Πίστωση ψηφιακής ψυχαγωγίας

ο Platinum Card® από την American Express προσφέρει επίσης πίστωση ψηφιακής ψυχαγωγίας $240.

Η πίστωση ψηφιακής ψυχαγωγίας θα χωριστεί και πάλι σε μηνιαίες προσαυξήσεις 20 $ που δεν μεταφέρονται από μήνα σε μήνα.

Δεν μπορείτε να το εφαρμόσετε σε όλες τις δημοφιλείς υπηρεσίες ροής, επομένως αξίζει να ελέγξετε την επίσημη λίστα για να δείτε εάν καλύπτονται οι αγαπημένες σας εφαρμογές.

Πιστώσεις και προνόμια ξενοδοχείου

Θα λαμβάνετε πίστωση $200 σε ξενοδοχείο κάθε χρόνο όταν κάνετε κράτηση για μια προπληρωμένη διαμονή μέσω της American Express Travel σε ξενοδοχείο που ανήκει στην Fine Hotels + Resorts® ή στην The Hotel Collection.

Εκτός από την πίστωση ξενοδοχείου, δικαιούστε αναβαθμίσεις δωματίων, πρόωρο check-in και άλλα μπόνους στα Fine Hotels + Resorts.

Όταν μένετε σε ακίνητα που ανήκουν στην The Hotel Collection, λαμβάνετε μια επιπλέον πίστωση εμπειρίας αξίας 100 $, η οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί για ανέσεις.

Εκτός από αυτές τις πιστώσεις, η κάρτα πληροί τις προϋποθέσεις για τη δωρεάν κατάσταση Marriott Bonvoy™ Gold Elite και την κατάσταση Hilton Honors Gold.

Περισσότερο Platinum Card® από την American Express πλεονεκτήματα

Πιστώσεις φυσικής κατάστασης

Μπορείτε να λάβετε ετήσια πίστωση Equinox $300 για να πληρώσετε για μια ψηφιακή Equinox+ ή φυσική συνδρομή σε κλαμπ, συν μια πίστωση $300 SoulCycle κάθε φορά που αγοράζετε ένα ποδήλατο για το σπίτι σας (αυτό ισχύει μόνο για όσους έχουν συνδρομή Equinox+).

Αυτά τα οφέλη μπορεί να είναι εξαιρετικά για τους λάτρεις της φυσικής κατάστασης που χρησιμοποιούν ήδη το Equinox και το SoulCycle, αλλά το κόστος συμμετοχής σε αυτές τις επωνυμίες υποβαθμίζει την αξία των πιστώσεων.

Οφέλη αγορών

Λαμβάνετε μια μηνιαία πίστωση κίνησης πλήρους κόστους 12,95 $ από τη Walmart+, η οποία περιλαμβάνει δωρεάν αποστολή και παράδοση για τις κατάλληλες παραγγελίες και μια συνδρομή στο Paramount+.

Λαμβάνετε επίσης 50 $ σε πιστώσεις κίνησης Saks ανά εξάμηνο (για συνολική πιθανή αξία 100 $ ετησίως).

Προστασία κινητού τηλεφώνου

Όταν πληρώνετε τον μηνιαίο λογαριασμό τηλεφώνου σας με την κάρτα σας, καλύπτεστε για έως και 800 $ ανά αξίωση (με έκπτωση 50 $) εάν το τηλέφωνό σας κλαπεί ή σπάσει.

Είναι το Platinum Card® από την American Express αξίζει την ετήσια συνδρομή;

ο Platinum Card® από την American Express φορτώνει ένα $695 ετήσια χρέωση, η οποία είναι στα υψηλά ακόμη και για μια premium κάρτα επιβράβευσης. Αλλά είναι δύσκολο να νικηθεί για το τεράστιο μέγεθος των πλεονεκτημάτων που προσφέρονται.

Υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τρόποι για να αξιοποιήσετε τα χρήματά σας, από συνδρομές premium lounge αεροδρομίου έως προσοδοφόρες πιστώσεις για αγορές και ψυχαγωγία.

Αλλά σε αντίθεση με κάποιες άλλες κάρτες, το Platinum Card® από την American Express αντλεί μεγάλο μέρος της αξίας του από συγκεκριμένες πιστώσεις επωνυμίας που δεν θα αρέσουν σε όλους.

Περισσότερο από ό,τι στις περισσότερες κάρτες, είναι σημαντικό να το έχετε Platinum Card® από την American Express με ένα πρόγραμμα για τα οφέλη που θέλετε να χρησιμοποιήσετε και πώς θέλετε να τα χρησιμοποιήσετε. Εάν το κάνετε, θα μπορούσατε να καταλήξετε να κερδίζετε αρκετή αξία για να δικαιολογήσετε την βαριά ετήσια αμοιβή — και μετά κάποια.


Σχετικά με τον Συγγραφέα: Ο Tim Devaney είναι συγγραφέας προσωπικών οικονομικών και ειδικός πιστωτικών καρτών στο Credit Karma. Δημοσιογράφος για πολλά χρόνια, υπερηφανεύεται για τον εαυτό του που είναι καλός αφηγητής που μπορεί να εξηγήσει περίπλοκες πληροφορίες με έναν εύκολα εύπεπτο τρόπο. Διαβάστε περισσότερα.

Paylaşın